Может и офф, но забавно:
Нещодавно мене запросили взяти участь в круглому столі з питань… Та в принципі і неважливо, з яких питань, бо мова власне не про цю засідайлівку. По завершенню цього дійства, коли публіка підтяглась до дружнього фінального фуршету, до мене підійшов серйозний такий панок і запитався:
- Чому ви, позиціонуючи себе патріотом і навіть націоналістом, одночасно так не любите націоналістів і ставитесь до них упереджено?
- ??? (я якраз хильнув чарку і намагався прожувати бутерброд)
- Ви весь час в своїх статтях шпиняєте свідомих патріотів, або ж висловлюєтесь про них в знущальному тоні.
- А якщо вони заслуговують на те?
- За що? За свій патріотизм?
- Та до чого тут патріотизм. Дурість, невігластво, догматизм, нездатність толерантно ставиться до людей інших поглядів, шароварництво, ідеологічний дебілізм, врешті решт, - незалежно від політичної приналежності мусять отримувати відповідну оцінку.
Панок уважно подивися на мене, щось поміркував і мовив:
- Свідомий патріот не може бути дурнем чи невігласом! А ви, мабуть, лібераст?
- Ні, - тут я вибухнув - я звичайний сільський дядько, але дурнів вмію вчити не лише словом, але й копняками.
Панка як вітром здуло. Але настрій ця розмова мені таки зіпсувала. Я думав: от, приїду додому - і обов’язково поміркую про персонажів, подібних до цього незнайомця. Але повернувшись, пригадав, що колись ми із моїм товаришем, харківським журналістом Михайлом Павленком, ознайомившись якось із декалогом свідомого українського патріота і перебуваючи під враженням від цього непересічного документу, вирішили трохи поглузувати, і експромтом наваяли портрет свідомого патріота. Отже, знайомтесь…
Пам’ятка
аби розрізняти свідомого патріота від іншої несвідомої публікиСвідомим бовдурам, забамбуленим догматикам, щирим шароварникам та іншим стурбованим гондурасам присвячується.
При зустрічі не дивіться свідомому патріоту прямо у вічі. Ви потонете у неосяжній Україні.
Свідомі патріоти відзначаються суворою інтелігентністю. Йдучи у гості, справжні націоналісти несуть квіти господині, горілку господарю, морозиво дітям та тягнуть за собою дві гармати - про всяк випадок.
Деякі свідомі патріоти визнають лише три речі, деякі – п’ять, деякі – сім, дев’ять чи дванадцять. Але усі вони визнають Україну, а решта речей – тільки синоніми.
Свідомий патріот підкреслено релігійний, але до церковних діячів ставиться диференційовано, а московських попів часто-густо ототожнює з чортами.
Сила духу свідомого патріота дорівнює квадрату його зросту, помноженому на подвійну довжину вуса.
Якщо свідомий патріот єврей, то він має лише одного пейса – на маківці.
.....
Далее на:
http://infocorn.org.…abo_durnem